Slimme opa heeft niet-zo’n-slim gehoorapparaat
Een meting bij een ouder echtpaar was aangevraagd door mevrouw omdat zij zich zorgen maakte om haar man. (75 jaar) Hij zat vele uren achter de laptop, computer en tablet. 

Ze vond dat hij te snel vermoeid was, warrig, kortademig en toen bleek dat hij ook nog eens last van z’n hart kreeg was wat haar betreft de maat vol. *


Er werd een afspraak gemaakt om te komen meten.

Al direct bleek dat op zijn werkplek achter zijn computer een hoogfrequent veld aanwezig was van ruim 25 microwatt per vierkante meter en dat is te vergelijken met de straling van een DECT telefoon binnen een halve meter van het apparaat!


De grenswaarden gesteld door woonbiologen is dat tot 10 micro Watt per vierkante meter acceptabel is in een woonomgeving. 
Dus deze waarde, gemeten ter hoogte van de zitplek van meneer, is veel te hoog!
 
De boosdoener bleek de bluetooth van de computer te zijn. 
Deze moest ingeschakeld zijn omdat de draadloze muis en het draadloze toetsenbord op deze wijze verbonden zijn met de computer.


Wanneer de bluetooth was uitgeschakeld was er geen hoogfrequent straling meer meetbaar!  
De Bluetooth werd ook uit geschakeld bij zijn tablet en laptop als het gebruik er van niet nodig was.

 
Bij een kop koffie vroeg mevrouw of ik nog één ding wilde meten: zijn “oorbellen”.


Haar man had de meest luxe variant gehoorapparaatjes. 
Deze waren met zijn mobiel in te stellen via bluetooth voor allerlei verschillende situaties.

De meting voor het gezicht van meneer leverde ca. 8 microwatt per vierkante meter op.

Maar het werd erger: achter het hoofd gaf de meting ruim 20 microwatt per vierkante meter aan! Alsof meneer twee DECT telefoons achter zijn oren tegen zijn schedel aan hield!

De gehoor-apparaatjes zitten direct achter het oor, tegen de schedel aan en met zo’n hoog veld dat het een negatieve invloed kan uitoefenen op de hersenen.

Als deze apparaatjes uren achter elkaar gedragen worden en elke dag weer, zal het van invloed kunnen zijn op de hersenen. Denk aan mogelijke vergeetachtigheid, duizeligheid en hoofdpijn.

Kent u ook mensen met zo’n soort gehoorapparaat of die last hebben van pijn en een onbehaaglijk gevoel achter de computer, leg dan uit dat ze alle draadloze verbindingen via bluetooth – dus ook van hun mobiel – uit moeten zetten als ze de bluetooth niet gebruiken en weer een toetsenbord met muis met draad moeten nemen als dit mogelijk is.


Mensen zijn zich niet bewust dat ze zich in een stralingsomgeving bevinden en dat ze dit kunnen voorkomen.
Deel dit ook met mensen die ook zo’n gehoorapparaat hebben. 
Misschien kunnen ze het vervangen, of selectiever gebruiken.
 
Volgens mij zijn veel gehoortoestellen nu draadloos te bedienen en zijn de goedkoopste varianten zonder bluetooth en dus zonder hoogfrequent straling. Ik weet niet zeker welke apparaatjes wel kunnen, maar als u dit wel weet, dan ontvang ik daar graag een mail over en zal ik het in de volgende nieuwsbrief communiceren.

Hier zou eigenlijk nader onderzoek naar moeten komen.
* Deze persoon was ook onder behandeling van een arts. Het onderzoek was ter aanvulling en dient nooit als vervanging van arts, therapeut of behandelingen.0 Comments

Leave a Comment