Wel of niet schadelijk?

Het zal je niet ontgaan zijn: 

De Iphone 12 van Apple is in het nieuws vanwege een te hoge stralingsbelasting.

In Frankrijk geldt een voorlopig verbod op de verkoop van de Iphone 12 en in Belgie en Duitsland is ook een onderzoek hiernaar gestart.

Eindelijk, denk ik dan. Het gaat mij er vooral om dat er duidelijke voorlichting is naar waarheid wat de effecten kunnen zijn. 
En dan ligt de verantwoording hoe je er mee om gaat bij de mensen zelf. 
Vergelijk het met roken.


Opnieuw ontstaat er een discussie over waar de grenswaarden moeten liggen, en wat schadelijk is voor de gezondheid en wat niet.

Ik lees soms de reacties die mensen onder de artikelen plaatsen en echt, ik krijg daar direct jeuk van. Irritatie en onbegrip.


Laat ik beginnen met gelijk mijn mening: 

Als er iets is dat in welke mate dan ook straling uitzendt die schadelijk ZOU KUNNEN ZIJN, hoe on-intelligent (netjes, hè?) ben je dan, als je:
  • tóch jouw hoofd er tegen gaat houden,
  • het apparaat in je borstzak steekt, lekker dicht bij je hart.
  • Of zo’n apparaat in de voorzak van je broek, lekker dicht bij …. Afijn, je begrijpt mijn punt.

Maar dat is wat we doen!

Onder het hoofdkussen.

En je wil niet weten hoe hoog ik mijn wenkbrauwen had toen ik op de radio hoorde dat heel veel mensen s’ nachts hun mobiel onder het hoofdkussen leggen en dan opladen.
Want het was niet in de beschrijving gemeld dat het niet mocht. Dus dan kan het geen kwaad denken deze mensen.
Ook heel on-intelligent naar mijn mening.

Nog even over de grenswaarden:

Quote uit m’n boek Uit Straling: 
“Het aanhalen van de grenswaarden van 61 V/m en durven beweren dat het geen enkel biologisch effect zal hebben bij langere duur belasting is dus enkel gebaseerd op de op- warming van een ballon met water.

De manier waarop het vaststellen van de grenswaarden voor de hoogfrequent straling tot stand is gekomen is eigenlijk heel beledigend.

Onze hoofden met onze hersenen, waarin zich de meest genieuze, biologische en neurologische processen zich afspelen, zijn vergeleken met een ballon gevuld met water. Door dit te bestralen met hoogfrequent straling ontstond er bij een bepaalde waarde een opwarming van het water. “


Wat wel:

Als er vermoedens zijn of iets een negatief effect kan hebben op jouw gezondheid, neem afstand, gebruik het niet of minimaal.

En als je kinderen hebt, maak het dan deel van de opvoeding dat afstand je beste vriend is wat betreft dit soort dingen.

Oortjes in, of speaker functie. En NIET op het lichaam dragen.
Kan het écht even niet anders, dan in de achterzak.
Fijne dag vandaag!


0 Comments

Leave a Comment