Snurkende mannen
Je kent het vast wel: je bent moe, overdag vielen je ogen al haast dicht. Nu lig je eindelijk in bed en gaat je man ineens heel hard snurken. Je kan je best wel ervoor afsluiten, maar hij draait ook nog eens om de paar minuten. En als jullie met de gezichten naar elkaar toe liggen, ontvang je steeds de adem die hij tijdens het snurken hard uitblaast.Je raakt steeds meer geïrriteerd, want je wil echt slapen. Morgen weer een volle werkdag waarbij je echt fit moet zijn, anders trek je het niet. Je kan je dan niet goed concentreren, gaat fouten maken en je krijgt een kort lontje naar de mensen om je heen en daar voel je je weer schuldig over.

In dit artikel geef ik je 4 dingen die je kan doen zodat je wel in slaapt komt, beter slaapt en dat je man minder snurkt en draait in bed.

Je valt sneller in slaap en doordat je vaster slaapt merk je veel minder als je man zich omdraait.
Overdag zal je je daardoor fitter voelen. Je kan je daardoor beter concentreren maar ook meer incasseren.


Stap 1:
Leg ’s nachts geen mobiele telefoons naast je bed. Het is onderzocht dat wanneer je een mobiel naast je bed hebt, dat het de slaap beïnvloedt. 
Een mobiel maakt om de paar seconden contact met de dichtstbijzijnde mast en dat signaal wordt ook door het hoofd opgevangen. 
Mensen slapen onrustiger en lichter door de signalen die worden opgevangen door het hoofd. 
Verzamel alle mobieltjes op een plek buiten de slaapkamer en laad ze daar ’s nachts op. 

Ook geen Ipad of andere apparatuur naast het bed opladen. Gebruik een batterijwekker in plaats van je mobiel om wakker te worden.


Stap 2:
Doe ‘s nachts de WiFi uit. Ook al staat de router niet op de slaapetage, maar beneden. Toch de WiFi uitzetten. Dit geeft hoogfrequent straling dat ook van invloed kan zijn op het slapen. 
Sommige mensen voelen duidelijk wanneer de Wifi nog aan staat. 
Ze krijgen dan onrustige benen als ze in bed liggen of ze voelen een soort trilling van binnenuit. 
De WiFi van buren zal minder scherp jouw woning in komen omdat in de meeste gevallen sprake is van betonnen tussenmuren wat de hoogfrequent straling verzwakt.

Je kan dit uitschakelen door de stekker eruit te trekken, een schakelaar om te zetten, of door een bepaalde knop in te drukken waardoor de WiFi uit geschakeld is, maar je nog wel op de huistelefoon bereikbaar bent. 
Zoek in de handleiding van het merk van jouw router hoe je dit kan doen.


Stap 3:
Zet ’s nachts een raam open.
Twee personen in een gemiddeld ruime slaapkamer hebben na een paar uurtjes de zuurstof verbruikt. Dan ontstaat er vooral een vochtige, ongezonde lucht waardoor je kan wakker worden met hoofdpijn en een duf gevoel. 
Ook al heb je de slaapkamerdeur altijd open, het is niet voldoende. 
Beter is een raam open zetten en zorgen voor voldoende ventilatie.


Stap 4: 
Als het steeds omdraaien en het onrustige slapen minder is geworden van je man maar hij blijft snurken omdat het een medisch probleem is, dan kan je ervoor kiezen om in een andere ruimte een slaapplek te organiseren. 
Er zijn veel stellen die door het snurkprobleem van een partner ervoor hebben gekozen om een aparte slaapplaats erbij te hebben. 

De relatie is eigenlijk gewoon goed. Maar doordat de partner snurkt kunnen er relatieproblemen ontstaan. Wanneer je de mogelijkheid hebt om alleen te slapen, komt dat ten goede aan je humeur, je gezondheid en aan je relatie. 

Dit noem je een SAT-relatie. Sleeping Apart Together. Er zijn veel stellen die hiervoor kiezen als het slapen door zo’n probleem niet gaat. Ze starten samen in bed, maar gaat het niet, dan is er een mogelijkheid om in een andere kamer te gaan liggen.

Wanneer je deze stappen hebt genomen, zal je merken dat je eerder in slaap valt en dat je slaap dieper is. Je slaapt veel vaster en je man zal ook beter slapen, veel minder snurken en draaien, en mocht hij nog steeds een beetje snurken, dan heb je er geen last van omdat jij vaster slaapt. 

’s Morgens ben je daardoor uitgerust, vrolijker, je ziet er beter uit en je bent overdag veel productiever. 

En uiteindelijk, irriteer je je niet meer aan je man en vind je hem toch weer leuk!0 Comments

Leave a Comment