Meisje (14 j.) had elke dag hoofdpijn.
Deze meting maakte indruk op mij. 
Ik stond in een leuke meisjes-slaapkamer na een oproep van hele bezorgde ouders. 
Hun dochter, een leuk meisje van 14 had elke dag hoofdpijn. 
De oplossing was simpel.


In dit artikel lees je wat de oorzaak was en hoe ze dit probleem zelf kon oplossen waardoor ze geen hoofdpijn meer had en weer als een gewone tiener naar school kon gaan.
Als laatste staan de tips vermeldt die dit meisje nu toepast. 






Kan je het voorstellen? Elke dag wakker worden met hoofdpijn. 
Soms zeurend, soms zo erg, dat je thuis moet blijven, niet naar school kan?

Haar ouders vertelden voor de meting in haar slaapkamer dat de hoofdpijn 2 jaar geleden is begonnen. Toen nog niet zo vaak en heftig, maar nu was het heel regelmatig. De hoofdpijn belette haar soms om naar school te gaan, ze kon zich op school ook niet goed meer concentreren en met het leren ging het ook niet goed, terwijl ze op de basisschool een hele goede leerling was.





Het probleem werd groter toen ze veel ging missen op school. Haar vriendinnen lieten haar een beetje zitten, en het zat erin dat ze dit jaar zou over moeten doen.

Ze waren begonnen bij de huisarts en daarna had ze al veel onderzoeken gehad. Allemaal zonder resultaat.
Haar ouders maakten zich veel zorgen. Je kon het van hun gezichten af scheppen. 
Na een inleidend gesprek gingen ze mij voor naar de kamer van hun dochter.

Een leuke tienerkamer met een bed en een bureau, een zitzak en veel leuke vrolijke kleuren. Echt een gezellige kamer. 
Op het moment dat ik wil beginnen met m’n apparatuur uit m’n koffers te halen zie ik een wit snoertje om een mobiel op te laden onder haar kussen uit steken. 






Ik vroeg of ze haar mobiel onder haar kussen legt tijdens het slapen. Haar ouders keken haar vragend aan. Ze knikte. Ja, haar mobiel werd elke nacht opgeladen en onder haar hoofdkussen gelegd.

Een mobiel maakt om de paar seconden een verbinding met de dichtstbijzijnde mast en ook via wifi worden steeds update’s en reacties op sociale media bijgewerkt. 
Dus die mobiel is steeds hard aan het werk onder dat kussen.

Voor de ouders viel toen het kwartje: Het was begonnen toen ze naar de middelbare school ging. 

Eerst zo nu en dan, maar de hoofdpijn werd regelmatiger. Het bleek dat ze toen een mobiel had gekregen om bereikbaar te zijn en ook omdat het eigenlijk wel “moest”. In het begin was ze er nog niet zo aan gehecht maar toen ze in allerlei app-groepen zat was het voor haar belangrijk om de mobiel zo dicht mogelijk bij haar te hebben. 
Ze kreeg zo’n 500 berichten ’s nachts binnen.

Haar ouders zorgden dat voortaan elke avond haar mobiel beneden werd opgeladen  Ze was heel snel van haar hoofdpijnen af, werd weer vrolijk, kreeg weer het normale pubergedrag en uiteindelijk mocht ze toch over en op haar niveau blijven.




TIPs

Tip 1: Niet je mobiel onder je kussen leggen. In de “bijsluiter” van je mobiel staat dat je het niet tegen je hoofd moet houden. Dan ga je er toch zeker niet op slapen
Tip 2: Als je gaat slapen leg je de mobiel in de woonkamer of ergens anders waar een “oplaadpunt” is. Iedereen van het gezin moet zich daar aan houden. Als je een nacht bereikbaar moet blijven vanwege een zieke ouder of als een kind uit gaat, leg dan de mobiel zo ver mogelijk van het bed vandaan. Je hoort ‘m toch wel over gaan als je gebeld wordt.
Tip 3:  Gebruik een batterijwekker in plaats van je mobiel. Als je niet makkelijk wakker wordt van een batterijwekker, zet er dan meerdere bij elkaar.
Tip 4: Kijk naar het youtube filmpje van Topgear. Hierin laten ze zien dat de schedel een “bolantenne” is waarin een signaal kan resoneren. Ze laten dit zien door op afstand een auto open en dicht te doen. Bedenk dan dat je mobiel steeds een signaal uit stuurt naar de dichtst bijzijnde mast.
Tip 5: Nog een andere reden om de mobiel uit de slaapkamer te laten: Volgens een onderzoek bleek dat zowel volwassenen als kinderen beter sliepen zonder mobiel naast zich. Buiten dat straling een oorzaak kon zijn, was het idee dat er een berichtje binnen kon komen voldoende reden waardoor mensen niet in hun diepe slaap kwamen.
Het onderzoek gaf ook aan dat de kinderen het eigenlijk wel prettig vonden dat ze niet hoefden te reageren op de app berichten die ’s nachts binnenkwamen. Normaal voelden ze de druk om op berichten te reageren. Nu konden ze hun ouders de schuld geven.



Ken je iemand die ook met z’n mobiel onder z’n kussen slaapt? Of heel dicht bij z’n hoofd? Doe mij een plezier en jouw vrienden ook, deel dit artikel of stuur het door. 

Dit is één van de tips uit het boek. Maar er staan nog meer tips in het boek hoe je ervoor kan zorgen dat je in je huis het gevoel hebt dat het klopt en dat je lekker slaapt.

Er staat in uitgelegd wat de juiste materialen zijn die je kan gebruiken voor een comfortabel gevoel, wat beter kan in huis en welke apparaten je niet in huis moet nemen, of tenminste ’s nachts niet moet laten aan staan.

Vond je dit een waardevol artikel? Wil je dit dan delen met je vrienden en familie? Er zijn verassend veel mensen die met hun mobiel onder het kussen slapen.



0 Comments

Leave a Comment